Cum începi o afacere mică și rentabilă

You are currently viewing Cum începi o afacere mică și rentabilă

Cum începi o afacere mică și rentabilă

În acest articol mi-am propus să îți vorbesc despre cum poți începe nu orice fel de afacere, ci una mică și rentabilă.

Începerea unei afaceri mici este diferită de începerea unei afaceri mari. În mod normal micro-antreprenoriatul este cu puțin capital, astfel că modul de a-l începe poate varia puțin.

bigg

Pasul 1: Ce vreau să realizez cu această afacere mică?

Chiar înainte de a decide ce afacere să alegi, trebuie să știi ce dorești să realizezi și spun acest lucru pentru că nu toți dorim să începem din același motiv:

Există persoane care vor să înceapă o afacere mică , dar să o transforme într-o companie mare. De exemplu, pot începe ca redactor freelancer și apoi își pot crea o mare companie de marketing digital.

Alții vor doar să obțină resurse pentru a face ceva foarte diferit de micile lor afaceri. De exemplu, încep cu vânzarea de dulciuri de casă pentru a strânge destui bani pentru a călători în Europa sau în orice altă parte a țării.

Știind acest lucru este important pentru că îți vei putea da seama cât de departe poți proiecta afacerea. Așa că acum vreau să alegi una dintre cele două opțiuni. Vrei o afacere pentru a obține niște resurse? Vrei o afacere pentru a o face să crească și să o transformi într-o companie mare?

Pe măsură ce vei avansa, vei realiza importanța răspunsului la acest lucru.

Pasul 2: Alege afacerea pe care dorești să o dezvolți

Dacă tot ce-ți dorești este să câștigi câțiva bani, nu trebuie să îți pese prea mult de ce alegi, la urma urmei vrei ceva pe termen scurt, însă încearcă să alegi ceva ce-ți place. Nu poți ști niciodată. Odată cu trecerea timpului, îți poți schimba ideile și vei dori să ai o companie mare.

Dar dacă vrei să ai o companie mare, este aproape obligatoriu ca ceea ce alegi să fie ceva de care ești pasionat sau cel puțin nu îți displace.

Spun acest lucru deoarece este posibil să-ți placă să faci afaceri, astfel încât domeniul să nu-ți pese prea mult. În acest caz  nu trebuie să fii pasionat de ceea ce faci. Dar dacă alegi o afacere care nu doar că nu te pasionează, dar nu-ți place deloc, este mai bine să cauți o altă alternativă.

Exemplu de idee de afaceri mici cu o viziune grozavă:

Pentru a mă înțelege mai bine îți dau următorul exemplu: imaginează-ți că vrei să-ți deschizi un restaurant cu multe sucursale în interiorul și în exteriorul țării, dar în prezent nu poți.

Ceea ce trebuie să faci este să începi cu o schemă mai mică, care este aliniată la acea viziune extraordinară, cum ar fi vânzarea micului dejun la un chioșc, a prânzului sau oricărui alt tip de mâncare.

Aici este important să te te ocupi de o bună administrare și să pui în aplicare strategii astfel încât să crească până când se va transforma într-o zi într-un mare vis.

Cu alte cuvinte, cel de-al doilea pas este să-ți alegi afacerea. Dacă vrei cu adevărat să crească, alege una care are legătură cu acel vis mare.

Pasul 3: Cât de profitabilă este afacerea pe care vrei să o începi?

Aici nu este necesar să faci un super studiu. Trebuie doar să fii realist și să vezi dacă afacerea aleasă va genera venituri.

Pentru asta, este important să investești puțin și să vezi dacă oamenii sunt dispuși să cumpere produsul sau serviciul tău. Poți face sondaje, poți vizita firme similare pentru a vedea cât de mult vând, pentru a vedea statisticile făcute de profesioniști etc.

Dacă ceea ce vrei este doar o sumă mică bani, este obligatoriu ca afacerea să fie foarte profitabilă.

Dacă vrei rezultate rapide, cauți alternativa ușoară, afacerea trebuie să fie rentabilă.  Așadar, dacă cercetezi profitabilitatea și descoperi că nu este deloc bună, revin-o la pasul anterior.

Dar dacă ceea ce-ți dorești este o companie mare, trebuie făcută o analiză mai profundă.  În acest caz, afacerea nu trebuie să fie foarte profitabilă în acest moment. Trebuie să pui accent pe viitor. Este suficient să fie profitabilă pe termen lung. Dar…

… nu este bine nici să optezi pentru ceva care nu este deloc profitabil. Spre deosebire de primul caz, nu trebuie să câștigi foarte mulți bani chiar acum. Dar, de asemenea, nu trebuie să oferi ceva care nu va atrage atenția nimănui.

De asemenea, pentru ca afacerea să devină profitabilă este indicat să fie cât mai vizibilă. Și pentru a crește vizibilitatea în motoarele de căutare, pentru a-ți construi autoritatea brandului și a stabili relații de afaceri, îți recomand să-ți faci cont pe BIGG.ro.

BIGG  este o platformă de business B2B (Business to Business) care îi ajută pe cei care își încep o afacere să și-o promoveze. Alegând unul din cele trei pachete BIGG.ro, BIGG, BIGGER și BIGGEST ai șansa de a crește vizibilitatea afacerii și de a o dezvolta frumos.

Așadar, mult succes!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.